Condensatieketels worden verplicht

Vanaf 26 september 2015 wordt de Europese Eco-designrichtlijn van kracht waardoor de verkoop van condenserende aardgas- en stookolieketels de standaard zal worden in België. Dat schrijft De Zondag.

Tussen januari en mei 2014 werden 10 procent meer condensatieketels op aardgas verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.”In Vlaanderen staan nog heel wat verouderde cv-ketels. Bij aardgas zijn nog maar 3 à 4 ketels op 10 een condensatieketel, bij stookolie is dat amper 1 op 10. Ik verwacht dat er de volgende jaren nog heel veel oude ketels vervangen zullen worden door een condensatieketel”, zegt Luc Peeters van het Vlaams Energieagentschap.

Comments are closed.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK