Streekontwikkelaar coacht energieneutraal verbouwen: winst voor de verhuurder én het klimaat

Streekontwikkelaar coacht energieneutraal verbouwen:
winst voor de verhuurder én het klimaat
De wetgeving op de huurmarkt wordt steeds strenger: dakisolatie, beglazing, asbest, CO-gevaar… Het maakt het er voor jou, verhuurder, niet makkelijker op. En als je gaat renoveren, kun je tijdens de werken je huis wellicht niet verhuren. De overheid? Die controleert, maar moedigt verbouwen ook aan met premies. In Zuid-West-Vlaanderen vind je nu steun in de vorm van de RenovatieCoach.

Woningwaarde warm verzekerd
Renoveren doe je niet zomaar. Je wilt zeker zijn van waar je aan begint en waar je zult eindigen. Geen dubbel werk, maar zorgeloos, efficiënt, in de juiste volgorde en vooral kostenbesparend verbouwen. Daarom riep Intercommunale Leiedal een RenovatieCoach in het leven. Hij staat je bij met raad en daad tijdens het hele renovatieproces. Professioneel verbouwadvies, financiële en juridische raad, tips over huurprijzen, het conformiteitsattest, verhuurmogelijkheden via sociale verhuurkantoren: de RenovatieCoach geeft onafhankelijk advies, helemaal op maat. Hij volgt samen met jou de werken en het budget op, wijst je de weg naar premies en maximaliseert je energiebesparing. Met de RenovatieCoach ben je zeker van een goede investering en is de waarde van je huis op de lange duur warmpjes verzekerd. Blijf als woningeigenaar of verhuurder dus niet in de kou staan, geef het goede voorbeeld en zet de renovatiestap: je woning, de huurwaarde en het klimaat worden er alleen maar beter van.

Ontzorging op maat, van aanpak tot oplevering
Maatwerk, daar gaat het om. In dat licht heeft Leiedal een digitale tool ontwikkeld, MijnEnergiekompas, waarmee je in een-twee-drie de energiescore van je huis kunt meten. Je huis heeft immers, net als je koelkast, een energielabel. Haalt jouw woning een A in energie of puft het veeleer in het rood? In een paar klikken wijst het kompas je de weg naar wat er beter kan, met een renovatierapport op maat. Ga je verbouwen? Een verstandige keuze, maar hoe kies je de juiste aannemer? Vergelijk je er zomaar een paar? Wie biedt betaalbare en duurzame kwaliteit? Om je ook daarbij te ontzorgen, legde Leiedal een pool aan van energiebewuste aannemers: een voor een partners op wie je kunt bouwen. Mensen met ervaring in de renovatiewereld weten waar de pijnpunten liggen en zijn op hun beurt een schakel op weg naar een klimaatneutrale woonwereld.

Warmer Wonen
De opwarming van de aarde is een heet hangijzer dat ook jou, verhuurder, niet koud laat. Als streekontwikkelaar legt Leiedal de lat hoog om de klimaatambities te halen: tegen 2020 willen we 20% minder CO2 in de lucht en tegen 2050 moeten de 13 steden en gemeenten in onze regio klimaatneutraal zijn. Een cruciale factor daarbij is het duurzaam verbouwen van het vaak verouderde woningbestand. In Zuid-West-Vlaanderen gaat het over 130.000 woningen, waarvan er 100.000 voor 1980 zijn gebouwd. Vooral die laatste zijn aan renovatie toe, en laat net daarin een win-win schuilen voor jou én het klimaat.
De RenovatieCoach, MijnEnergiekompas en de aannemerspool passen in het project Warmer Wonen. Met Warmer Wonen ondersteunt Leiedal de inwoners van de regio structureel bij duurzame renovaties. Je vindt de RenovatieCoach, MijnEnergiekompas, de aannemerspool en meer over het project terug op www.warmerwonen.be.

Comments are closed.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK