Tip: aangetekend schrijven

Gebruik een aangetekend schrijven om een verzendingsbewijs te krijgen of wanneer de wet het oplegt. Onze juristen kunnen u hierbij helpen. Voor deze dienstverlening houden wij onze tarieven bewust laag. Opmaak- en verzendingskosten kan u bij ons navragen.

In sommige gevallen is het zelfs interessant om de brief zowel per gewone post als aangetekend te bezorgen. Stel dat de aangetekende zending niet wordt afgehaald, maar de gewone brief komt niet terug. Hieruit kan men afleiden dat de door u gebruikte adresgegevens correct zijn, en dat de aangetekende brief bewust niet afgehaald is.  Deze verzendingswijze geeft juridische zekerheid dat de brief ontvangen is.

Als een aangetekende brief niet afgehaald is en u krijgt die terug, BEWAAR deze dan ONGEOPEND. Zo bestaat er geen twijfel over de inhoud van de brief als u die moet voorleggen als bewijs.

Ondertussen is het al mogelijk om een aangetekende zending per e-mail te versturen via een erkend platform. Het tarief ligt beduidend lager: een aangetekend schrijven kost 5,29 euro, maar een erkende aangetekende mail zou slechts 80 cent kosten.
Voorlopig moeten zowel afzender als bestemmeling aangesloten zijn bij het momenteel enige erkende platform. Voorlopig blijft deze mogelijkheid dus nog niet algemeen toepasbaar. De Eigenaarsbond volgt deze ontwikkeling wel op de voet.

Comments are closed.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK