Verbeterde Huurschatter  is online

De ‘Huurschatter’ is een door de Vlaamse overheid opgezette website die u een inschatting geeft van de gangbare huurprijs van een door u te (ver)huren, woning. De site, www.huurschatter.be , werd verbeterd en kan nu ook online geraadpleegd worden.

De ontwikkeling van Huurschatter dateert reeds van 2012. Dankzij deze website kunnen huurders en verhuurders nagaan wat de gemiddelde huurprijs is voor een woning in het Vlaams Gewest.

Dat dergelijke site nodig is blijkt uit de cijfers: één op de vijf Vlaamse gezinnen huurt een woning. Liesbeth Homans, Vlaams minister van Wonen, zegt hierover:” Een gezonde huurmarkt heeft een sterke private huurmarkt nodig, met voldoende kwaliteitsvolle en betaalbare woningen voor huurders én een correct rendement voor verhuurders”.

De op Huurschatter geschatte prijzen zijn gebaseerd op een onderzoek naar richthuurprijzen van het steunpunt Wonen. De voorbije jaren heeft dat onderzoeks- en kenniscentrum gezocht naar manieren om een huurprijs nauwkeuriger te kunnen schatten.

De aangemeten huurprijs is nu beter afgestemd op de ligging van de woning waardoor, zegt Homans, dit ervoor zorgt dat vandaag een nieuwe en verbeterde versie van de Huurschatter kan worden voorgesteld.

De minister hoopt daardoor dat meer huurders en verhuurders de website zullen opzoeken en volgen.

Bron: Netto

Comments are closed.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK