Het energieprestatiecertificaat

Het is verplicht bij de verhuur (of verkoop) van een woning (huis, appartement, serviceflat, studentenkamer, …). Wist u dat u dat EPC-attest moet laten opmaken door een erkende energiedeskundige type A?

De lijst van deze erkende deskundigen vindt u hier hier.

In Vlaanderen zijn er momenteel zo’n 2.100 (die de verplichte permanente vorming ook gevolgd hebben).  Vanaf januari 2019 krijgt het EPC een nieuw jasje. Het EPC blijft verplicht bij het te koop en te huur stellen van woningen, appartementen, … Aan het toepassingsgebied verandert dus niets. Wel zal het EPC er helemaal anders uitzien en bevat het nieuwe informatie. Zo wordt het EPC een stuk visueler gemaakt, het kengetal wordt uitgebreid met een label en de aanbevelingen worden een pak concreter.
Heb je nog een geldig EPC (van voor 1 januari 2019), dan volstaat dit EPC en hoef je geen nieuw EPC te laten opmaken als je je woning te koop of te huur aanbiedt.
Voorlopig is een EPC bij verkoop of verhuur van een niet-residentieel gebouw, zoals winkel, kantoor, … nog niet verplicht.

Comments are closed.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK