Online huurwaarborg – deel 2

Begin dit jaar werd 30 procent van de huurwaarborgen digitaal geregeld, terwijl dat in “juli al 40 procent was’, zegKBC-woordvoerster Ilse De Muyer.

Bij andere grootbanken is het nog wachten op een digitale oplossing. ‘Bij BNP Paribas Fortis loopt hierover een analyse, maar voor een concrete timing is het nog te vroeg’,
zegt woordvoerder Jeroen Petrus. Bij de bank is het sinds kort niet langer verplicht dat de verhuurder naar het kantoor komt om de rekening te openen. Bij het afsluiten van de rekening is dat wel nog nodig.

Ook bij Belfius moet u voor het openen van een huurwaarborgrekening nog naar een agentschap. ‘Dat proces is nog niet gedigitaliseerd omwille van de complexiteit bij  het ondertekenen van de waarborg, bijvoorbeeld als er meerdere huurders zijn’, legt woordvoerster Ulrike Pommée uit. Ook bij KBC is de online toepassing overigens niet voor iedereen mogelijk. ‘Voor wettelijk samenwonenden of gehuwden volstaat één handtekening, want zij mogen in elkaars naam optreden. Aan feitelijk samenwonenden wordt gevraagd om in het kantoor te tekenen, omdat voor hen twee handtekeningen nodig zijn. Niet-klanten kunnen de rekening online openen, maar krijgen de nodige documenten thuis opgestuurd, waarna ze die ondertekend kunnen terugsturen.’

Comments are closed.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK