Persmededeling coronaversoepelingen voor Vlaamse woningmarkt

KABINET VAN DE VLAAMS MINISTER VAN FINANCIËN EN BEGROTING, WONEN EN ONROEREND ERFGOED

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele heeft de kleurcode voor de Vlaamse woningmarkt van code rood naar code oranje gebracht. “De epidemiologische situatie in Vlaanderen gaat de goede kant op. De cijfers evolueren gunstig: het aantal coronagevallen daalt en de Vlaamse vaccinatiestrategie loopt op volle toeren. Daarom kunnen we vanaf 9 juni versoepelingen op de Vlaamse woonmarkt aankondigen”, vertelt minister Diependaele “Het blijft wel belangrijk om de nodige hygiënemaatregelen strikt op te volgen en ten alle tijden de social distance te garanderen.

Vorig jaar lanceerde Vlaams minister van Wonen een protocol voor de Vlaamse woningmarkt. Het protocol was gebaseerd op vier scenario’s met elk een eigen kleurcode: groen, geel, oranje en rood. Vandaag bevindt de Vlaamse woningmarkt zich nog in code rood. Vanaf 9 juni versoepelt minister Diependaele deze fase naar code oranje.

Code oranje

Bij deze fase geldt er een algemeen principe: niet-essentiële contacten beperken. “Een nieuwe huur- of koopovereenkomst, of een notariële akte kan bijvoorbeeld op kantoor ondertekend worden met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen. De sleuteloverdracht gebeurt met inachtneming van de algemene voorzorgsmaatregelen. Dat is vandaag ook al zo”, laat minister Diependaele weten.

Bezichtigingen, verhuizingen en huisbezoeken kunnen doorgaan mits inachtneming van de algemene voorzorgsmaatregelen”, vertelt minister Diependaele. “Ook de conformiteitsonderzoeken gaan opnieuw maximaal door.”

David Vandekerkhove | Adjunct-woordvoerder minister Matthias Diependaele

Comments are closed.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK