INFOSESSIE – MAART 2024 – HUURDISCRIMINATIE OP DE HUURMARKT

INFOSESSIE – MAART 2024 – HUURDISCRIMINATIE OP DE HUURMARKT

De regeling van discriminatie op de huurmarkt werd opgenomen in het decreet van 10 juli 2008 houdende een kader voor het Vlaams gelijkekansen- en gelijke behandelingsbeleid. Kortweg ook wel “Gelijkekansendecreet” genoemd.

Discriminatie manifesteert zich op de vastgoedmarkt vooral tijdens het verhuurproces. Het is dan ook niet voor niets dat huurdiscriminatie op de privatieve verhuurmarkt over de jaren een zeer besproken thema blijft. Het onderscheid tussen legitieme selectie en discriminatie blijkt niet altijd even duidelijk te zijn. Verhuurders zijn er zich niet altijd van bewust van het feit dat ze discrimineren en andere lopen soms bewust of onbewust op een dunne koord.

Tijdens onze infosessies gaan we met onze gastspreker Stefan Van Eeckhout, Zorgstrateeg bij Zorgbedrijf Antwerpen, dieper in op deze problematiek. Alsook bekijken we een vorm van huurdiscriminatie die niet veel aandacht krijgt, doch niet onopgemerkt voorbij mag gaan: Discriminatie van ouderen en personen met een handicap.

De infosessies vinden plaats op 3 locaties:
– OOSTENDE: 7 maart 2024
– HERENTALS: 19 maart 2024
– ANTWERPEN: 21 maart 2024

Onze leden kunnen zich inschrijven via infosessie@eigenaarsbond.be met vermelding van het lidnummer en het aantal aanwezigen (max. 2 per lidnummer).

Een actueel overzicht van onze infosessies vindt u terug op onze website: https://www.eigenaarsbond.be/account/infosessies/

#Eigenaarsbond #infosessie

Comments are closed.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK